logo-colori285x100.jpg
Cascina Alberta _030 Mag18.jpg

Tradition og nytænkning

Cascina Alberta ejes og drives af to brødre – Francesco og Luca. Med udsigt over vinmarkerne uden for byen Treiso i Langhe regionen ligger den smukke, nyrenoverede vingård, som brødrene købte i 2010 og siden da har omdannet til et pragtstykke både i forhold til kvaliteten af deres vine og indretningen af selve gården, der ud over vinkælder og vinproduktion også rummer syv fantastiske gæsteværelser.

 

Siden opstarten har brødrenes vision for Cascina Alberta været at etablere en vingård baseret på bæredygtighed, økologi og respekt for naturen og traditionerne i Piemonte. Denne passion og dedikation mærker man straks man ankommer til gården. Og når man smager på deres vine fornemmer man en lethed og elegance, der gør vinene til noget helt særligt, og som passer perfekt til den stemning og de smukke omgivelser man oplever på gården.

 

”Vores vision er at skabe en ’integreret vingård’ – et sted hvor man kan tilbringe et par afslappende dage med god mad og vin, i ånd med traditionerne i Piemonte.” (Francesco Guermani) 

 

Cascina Alberta producerer ca. 40.000 flasker vin pr. år. Druerne dyrkes på markerne omkring gården – Nebbiolo og Barbera udgør størstedelen af produktionen og bruges til rødvine og rosé, men siden 2017 er også Riesling tilføjet på landkortet og den første hvidvin kommer på markedet fra januar 2019. Topvinen er deres Barbaresco, men hele sortimentet med Barbera d’Alba, Langhe Nebbiolo, Langhé Rosé – og nu også Riesling vidner om stor dedikation og passion for vin.

Learn more about  

Cascina Alberta

www.calberta.it

Organisk produktion

Siden begyndelsen har Cascina Alberta fokuseret på økologi – både for kundernes skyld og for naturens skyld.

 

Dette betyder bl.a. at druerne dyrkes uden pesticider og herbicier, der bruges kun naturligt gær til gæringsprocessen i vinproduktionen, og sulfitter tilføres kun i meget begrænsede mængder. Økologisk vindyrkning kræver mere manuelt arbejde end ikke-økologisk og derfor er produktionsomkostningerne også højere.

 

 I 2016 besluttede brødrene at få det officielle certifikat på økologisk production fra Valori Italia. Denne process tager 3 år – og fra 2019 vil alle flasker fra 2016 og frem derfor kunne påføres det officielle økologiske certifikat.

Skærmbillede 2018-10-25 kl. 13.37.28.png